2/8/08

Being Ernesto Valverde

Στο μυαλό του Ερνέστο Βαλβέρδε... Με αφορμή το πρώτο (και νικηφόρο) εν Ελλάδι φιλικό κόντρα στην Χετάφε, το sport12 σας παρουσιάζει τον φετινό Ολυμπιαcό όπως τον έχει σχεδιάσει ο Ισπανός κόουτς.

Οι ρεπόρτερ μας μελέτησαν και ανέλυσαν κάθε κίνηση και κάθε οδηγία του Βαλβέρδε κατά την διάρκεια της προετοιμασίας και σας προσφέρει μια οπτική γωνία που δεν θα βρείτε σε κανένα άλλο αθλητικό site.

Η ομάδα του Πειραιά όπως έδειξε και από τα φιλικά, σκοπεύει να αγωνιστεί με μπαλιές ακριβείας από την άμυνα προς την επίθεση και τυχαία σουτ έξω από την περιοχή.

Κυρίες και κύριοι, κατ’ ευθείαν απο τα άδυτα του μυαλού του Ερνέστο Βαλβέρδε, σας παρουσιάζουμε την φετινή 11αδα του Ολυμπιαcoύ. Στα περισσότερα ματς, η ομάδα θα παραταχθεί με το αγαπημένο 4-4-½-1 του Ισπανού, όπως δείχνει το σχεδιάγραμμα:



Τερματοφύλακας

Κάτω από τα δοκάρια, χωρίς αμφιβολία, ο Αντωνάκης. Δε νομίζω ότι χρειάζονται σχόλια και αναλύσεις για την συγκεκριμένη θέση. Ο Αντωνάκης τρώει γκολ μόνο από τον γιό του σε διαφημίσεις.


Άμυνα

Αριστερό μπακ, χαφ, εξτρέμ, κρυφός επιθετικός κτλ., ο ΛεονάρΔo. Γρήγορος, με καλή σέντρα, μπορεί αναμφίβολα να καλύψει τον captain στα 70' λεπτά που θα πίνει νερό στον πάγκο και τα 10' που θα φτιάχνει τις κάλτσες του. Κωδικό όνομα: "Κωλόψαρο".

Στόπερ ο Βούλης. Δεν χρειάζονται εξηγήσεις νομίζω. Αλάνθαστος και αξεπέραστος. Άφησε και μουστάκι για όσους δεν το γνωρίζουν. Περιμένουμε να τον ξαναδούμε να ξύνεται. Στο ΟΑΚΑ αυτή τη φορά.

Παρτενέρ του Βούλη στην άμυνα του Ολυμπιαcού; Βασίλης Τοροσίδης. Απορίας άξιο για ποιόν λόγο αποκτήθηκε ο Αβραάμ από τη στιγμή που υπάρχει ο πολυσύνθετος αυτός ποδοσφαιριστής και μπορεί να παίξει ΚΑΙ στη θέση του στόπερ. Τζάμπα λεφτά.

Στη θέση του δεξιού μπάκ, Βασίλης Τοροσίδης (είπαμε, πολυσύνθετος). Γνωστός για τις κούρσες του άλλωστε, την καλή σέντρα και την ασταμάτητη μουρμούρα του σε διαιτητές και αντιπάλους. Κάνει και υπέροχες γκριμάτσες. Δεν υπάρχει επιθετικός που μπορεί να τον εκθέσει (γι'αυτό φροντίζει η θεία του).


Κέντρο

Αμυντικά χαφ, "Ιέρο" και -ποιός άλλος- Βασίλης Τοροσίδης (πολυσύνθετος ντεε). Για τον Ιέρο πάνω-κάτω γνωστά. Όπως θα διακρίνετε και από το σχεδιάγραμμα, έχει εντολές να βρίσκεται παντού κάθε στιγμή μέχρι να αφήσει την τελευταία του πνοή στο χορτάρι. Για τον "Τόρο" τα είπαμε. Απλά να προσθέσουμε ότι μπορεί να αγωνιστεί και σαν αμυντικό χαφ. Να γιατί ο Ολυμπιαcός δεν καίγεται να αποκτήσει παίχτη σε αυτή τη θέση.

Αριστερό -σταθερό πλέον- χαφ, ο αρχηγός, ο "Τζόλε". Έχοντας πίσω του τον "Λεό", δε σκοπεύει να κάνει τις γνωστές κούρσες του και περιττές ενέργειες όπως τρέξιμο, σέντρα, σουτ κτλ. Ο βασικός λόγος που παραμένει στην 11αδα; Μα φυσικά αυτές οι μοναδικές χαμηλές εκτελέσεις κόρνερ στο πρώτο δοκάρι.

Aπέναντι από τον "Τζόλε", ο Λουτσιάνο Γκαλέτι. Απαραίτητος και αναντικατάστατος παίχτης που θα διεκδικήσει την χρυσή μπάλα στο πρώτο μισό του πρωταθήματος για να εξαφανιστεί και να κάνει διακοπές μετά τον αποκλεισμό από το Τσάμπιο-Λι.


Επίθεση

Κάπου πίσω από τον επιθετικό ο (πανέμορφος) Φερνάντο "μισή-μερίδα" Μπελούτσι. Όπως βλέπετε, θα αγωνιστεί με το αναπηρικό καροτσάκι του, αφού πλέον του έχει γίνει δεύτερη φύση. Μπορέι να μην κατεβάζει την μπάλα τόσο καλά με την δεξιά ρόδα, αλλά με την αριστερή κάνει θαύματα. Υπομονή!

Νταρκο ΚοβάTSHεβιTSH. Ο μοναδικός επιθετικός στην 11αδα του Ολυμπιαcού και ο μόνος που μπορεί να βγει off-side 20 φορές σε ένα παιχνίδι. Ικανός στο σκοράρισμα, αλλά λίγο αργός στα γεράματα. Στις στατικές φάσεις (βλέπε Matrix 360°) με το κεφάλι δεν έχει αντίπαλο. Μεγάλο ταλέντο και στη μουρμούρα. Αν δεν πάρει πάσα θα φωναξεί. Το ίδιο και οταν βγεί off-side, άσχετα αν φταίει αυτος. Αν γίνει αλλαγή, θα... (εχμ, λάθος, δεν υπάρχει άλλος -σοβαρός- στην θέση του).

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O theios fernei Leto avrio, kleinei Brandao kai Dudu kai akolouthei kai o Diogo kai aaaaaaaaaante geia.

by TemplatesForYouTFY
SoSuechtig